Kroon- & brugwerk

Wanneer een tand sterk beschadigd is kan het aangewezen zijn om te werken met een indirecte restauratie zoals een kroon, brug of implantaat.  

Een indirecte restauratie is een vulling die in het labo gemaakt wordt en dan op de tand wordt gekleefd. Het voordeel hiervan is dat ook heel sterk beschadigde tanden opnieuw in vorm en functie kunnen hersteld worden. Deze indirecte restauratie kan een deel van de tand vervangen (inlay-onlay-overlay) of de volledige tand (kroon).

Een kroon vervangt zeer sterk beschadigde tanden die anders niet meer hersteld kunnen worden door een gewone vulling. Ontzenuwde tanden die bovendien structureel verzwakt zijn worden ook het best voorzien van een indirecte restauratie.

Facetten zijn een dun laagje porselein dat het voorste deel van de tand vervangt. Dit is een mooie esthetische oplossing voor slijtage of sterke verkleuring van de tanden.

Een brug vervangt één of meerdere elementen, en heeft altijd een steun voor en/of achter het te vervangen element nodig.

Kronen en bruggen worden uit witte materialen gemaakt zoals porselein of zirconia, afhankelijk van de indicatie. Uitzonderlijk worden er ook andere materialen gebruikt.

Behandelplannen worden altijd persoonlijk opgesteld en uitgebreid besproken met de patiënt.

Tandcentrum De Pinte

BE 0766.670.281

Baron de Gieylaan 55

9840 De Pinte

☏ 09 278 78 77

error: Content is protected !!